Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ψέμα πρωταπριλιάτικο
Πρώτη του Απρίλη και όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα μπορούμε να πούμε ψέματα για να γελάσουμε.
Με το καλημέρα παιδιά μια μικρούλα ρωτάει από πού προήλθε το πρωταπριλιάτικο ψέμα και προτού προλάβω να απαντήσω μια άλλη απαντά μάλλον δε θα είναι δικό μας έθιμο. 
Η συζήτηση πήγε να αρχίσει αλλά έπρεπε να κάνουμε μαθηματικά. Έτσι  υποσχέθηκα ότι θα αφιερώσουμε την ώρα της Μελέτης και της Γλώσσας και θα ασχοληθούμε με το πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Ξεκινήσαμε με έναν καταιγισμό ιδεών. Τι μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη ψέμα. Οι απαντήσεις που έδωσαν τα παιδιά ήταν άλλες για το πώς νιώθουμε όταν κάποιος μας λέει ψέματα και  άλλες για το πώς νιώθουμε εμείς. Για καθετί που λέγαμε το συζητούσαμε και το αιτιολογούσαμε.

Όλες οι σκέψεις ήταν υπέροχες. Αυτή όμως που πραγματικά με συγκίνησε είναι η σκέψη μιας μικρούλας που είπε ότι λέμε ψέματα για ανάγκη, όπως όταν κάποιος είναι άρρωστος και περιμένουμε να φύγει από τη ζωή και όλοι γύρω του λέμε ψέματα για να τον κάνουμε να νιώθει όμορφα και να ελπίζει. 
Νομίζω πως δε φτάνει ένα Μπράβο!!!!!!!

Μετά διαβάσαμε μια ιστορία για ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Κάνω κλικ στην εικόνα για να διαβάσω την ιστορία.

Στη συνέχεια επεξεργαστήκαμε την ιστορία. Στην αρχή αναφέραμε όλο το ταξίδι που έκανε το ψέμα και μετά μιλήσαμε γι'αυτό. 
Συζητήσαμε αν θέλαμε αυτό το ψέμα να ήταν αλήθεια και το δικαιολογήσαμε.
 Είπαμε και εμείς πολλά τέτοια ψέματα που θα θέλαμε να ήταν αλήθειες, τα άσπρα ψέματα όπως λέγονται.
Γράψαμε το καθένα σε έναν ήλιο γιατί πιστεύουμε ότι οι αλήθειες είναι λαμπερές. 
Δεν προλάβαμε να βάλουμε τους ήλιους μας στον ουρανό για να τους δούνε όλα τα πλάσματα της γης. Αύριο με το καλό την πρώτη ώρα θα τους ανεβάσουμε στον ουρανό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου