Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τόσο χιόνι δεν ξανάγινε!

Ξεκινήσαμε συνδέοντας τον τίτλο του κειμένου με την εικόνα και συζητήσαμε για τις πληροφορίες που μας δίνουν.
Μετά  διαβάσαμε και το σχόλιο που συνοδεύει την εικόνα και αντλήσαμε περισσότερες πληροφορίες. Θέλαμε να δούμε πού βρίσκεται η Σκύρος. Την είδαμε λοιπόν από ψηλά, μάθαμε ότι είναι νησί, είδαμε ότι δε βρίσκεται και πολύ κοντά μας. Και επειδή μας αρέσουν τα ταξίδια είδαμε και φωτογραφίες του νησιού.


Συνεχίσαμε αναζητώντας ποιος έγραψε το κείμενο. Και τότε θυμηθήκαμε τη δική μας εφημερίδα τοίχου που κάναμε  την περσινή χρονιά. Δεν ήταν δύσκολο να ξαναθυμηθούμε τα είδη των εφημερίδων, πώς γράφουμε μια εφημερίδα, τα θέματα που μπορούμε να επιλέξουμε, το ρόλο των εικόνων σε μια εφημερίδα και πώς γράφουμε το πρωτοσέλιδό της.
Μετά από όλα αυτά διαβάσαμε το κείμενο και απαντήσαμε στις ερωτήσεις της δεύτερης άσκησης του βιβλίου χρωματίζοντας κάθε φορά και τις αντίστοιχες φράσεις ή λέξεις κλειδιά της κάθε απάντησης.




Στη συνέχεια ακούσαμε ένα δελτίο καιρού.


Κατόπιν συζητήσαμε τις ειδήσεις που μας έκαναν εντύπωση τις τελευταίες ημέρες. Τα αγόρια μίλησαν για το ποδόσφαιρο και τα κορίτσια για το μαχητικό αεροσκάφος που έπεσε στην Ισπανία. Ομολογώ ότι έχω μια ομάδα κοριτσιών που παρακολουθούν ειδήσεις σχεδόν καθημερινά. Μπράβο!!! και πάλι Μπράβο!!!
Με αφορμή λοιπόν αυτή τη συζήτηση αναζητήσαμε τίτλους εφημερίδων...


...και ο καθένας έγραψε έναν τίτλο που τον εντυπωσίασε.


Στο τέλος έφτιαξε ο καθένας το δικό του πρωτοσέλιδο εφημερίδας χρησιμοποιώντας το κείμενο και τις φωτογραφίες της τελευταίας σελίδας του τετραδίου εργασιών.









Ο χρόνος δεν έφτασε και η γραμματική μας περιμένει στο επόμενο μάθημα. Ας έχουμε όμως ένα φυλλάδιο για επανάληψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου